Ingatlanpiac A-tól Z-ig

Savaria Home

Savaria Home

Általános vagy kizárólagos szerződést köss?

2019. április 09. - Savaria Home

Amikor az ember egy ingatlaniroda segítségét kéri, lakása, háza eladásában, a két fél szerződést köt a szolgáltatásról. Gyakori eset, hogy az ügyfél rosszul jár, mert nem figyel a feltételekre, vagy eleve nem is kap teljes körű felvilágosítást. Tipikus esete ennek a kizárólagos szerződés, amit nagyon sok ingatlaniroda preferál.

szerzodes_kotes.jpg

A Savaria Home főként az általános szerződés kötését ajánlja, természetesen az ügyfél kívánságára itt is lehet kizárólagos szerződést kötni. Szandi László ügyvezető szerint a kizárólagos szerződés - Nyugat-Európában és Amerikában már szinte csak ez létezik – mellett és ellen is számos érv szól. Egy iroda szempontjából nagyon kényelmes megoldás a prémium szerződés, mivel megkapja a jogot, hogy kizárólag ő értékesítheti, így a sikerdíj mindenképpen jár érte. Ezért a legtöbb helyen szinte előírásszerűen rábeszélik az eladót erre a szerződésformára, ami abban az esetben nem probléma, ha a szerződés úgy születik, hogy az ügyfél minden előnnyel és hátránnyal tisztában van.

 Könnyen ráfázhat, aki a kizárólagosság mellett dönt 

Szandi László úgy látja, hogy sok esetben elmarad a korrekt felvilágosítás, gyakran előfordul például, hogy az eladó nincs tisztában vele, hogy akkor is fizetnie kell a sikerdíjat, ha nem az iroda adja el a lakást. A sikerdíjak tekintetében sem tájékozódnak az ügyfelek, néha egy általános szerződés kötésével pénzügyileg is jobban jár, aki ingatlanirodával akarja értékesítetni lakását vagy házát. Fontos dolog ezeket alaposan átgondolni, jelenleg nagyon pörög a piac, és a drasztikus változások tovább várhatóak, ezt például az új családtámogatás is generálni fogja.

 A Savaria Home az általános szerződést preferálja, ez a cég üzletpolitikájáról is szól. Az a cég, amelyik nem kizárólagos szerződéssel dolgozik, rákényszeríti magát arra, hogy folyamatosan versenyhelyzetben legyen. Egy hosszútávon gondolkodó irodának fontos, hogy mindig élesben működjön, egyre jobb csapata legyen, egyre gyorsabb legyen az eladásban, versengjen az ügyfelekért. Ha te vagy a legjobb, akkor se hidd el, hogy te vagy a legjobb, ez a mi hitvallásunk - mondja az ügyvezető - tiszta piac, becsületes ingatlanos, becsületes ügyfél, ez a cél, amikor az általános szerződést preferáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://savariahome.blog.hu/api/trackback/id/tr9714750349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása