Ingatlanpiac A-tól Z-ig

Savaria Home

Savaria Home

Újra kedveltek a panelek Szombathelyen

A felújítottak már a régi téglásakat is lekörözik

2019. április 25. - Savaria Home

Ismét van piaca a paneleknek Szombathelyen. A lakásszövetkezetek az elmúlt években ügyesen kihasználták a felújítási programokat, sok tömbben megtörtént a szigetelés, kicserélték a nyílászárókat, egyedi mérésű fűtésre váltottak. A panelek jobb energia-besorolást kaptak miután korszerűsítették őket.

Tovább

Régi trend újjászületőben - Költözés vidékre

Ismét népszerű lesz az agglomeráció

Bő egy évtizede már, hogy építkezési bumm jellemezte az ingatlanpiacot. Gombamód szaporodni kezdtek a lakóparkok, ilyen volt a Minerva vagy a II. János Pál utcai beruházás. A családi házakra egyre nagyobb igény volt és ez alaposan feltornázta a telekárakat is. Egy átlagos kb 800 nm-es telekért már…

Tovább

Közel 20%-al nőtt a forgalom az első negyedévben

Szombathelyen az új a favorit

Bevált a jóslat, tovább nőtt az ingatlanpiacon a tranzakciók száma az első negyedévben. A Savaria Home összesítette az adatokat.

Tovább

A slágerlista élén az újépítésű lakások

Gyönyörű otthonod lehet már 25 millióért

Az ingatlanpiaci trend azt mutatja, hogy jelenleg az újépítésű lakásokat kapkodják el leggyorsabban. Ez néhány éve még egészen másként volt, akkor más volt a sláger.

Tovább

Általános vagy kizárólagos szerződést köss?

Amikor az ember egy ingatlaniroda segítségét kéri, lakása, háza eladásában, a két fél szerződést köt a szolgáltatásról. Gyakori eset, hogy az ügyfél rosszul jár, mert nem figyel a feltételekre, vagy eleve nem is kap teljes körű felvilágosítást. Tipikus esete ennek a kizárólagos szerződés, amit…

Tovább

Tovább drágulnak az albérletek Szombathelyen

Már havi százezret is elkérnek a kiadók

Az ingatlanpiac drasztikus változása az albérletárakra is erősen rányomja a bélyegét. A régi típusú lakásokért, melyeknek a rezsiköltsége is magasabb 80-90 000 forintot kérnek a tulajdonosok, az újépítésűek havi díja pedig 100 000 forinttól kezdődik.

Tovább

Hogyan válassz új lakást magadnak?

6 tanács a jó döntéshez

Sokak kedvét meghozta a lakás vagy házvásárláshoz az új családtámogatási program. Ingatlant vásárolni nehéz feladat, a jó döntéshez az anyagiakon kívül sok egyéb szempontot kell figyelembe venni. Íme, 6 jó tanács, amit érdemes megfontolni a vásárlás előtt.  

Tovább
süti beállítások módosítása