Ingatlanpiac A-tól Z-ig

Savaria Home

Savaria Home

Miért érdemes ingatlanközvetítő segítségét kérni?

Egy jó szakember sokat spórolhat neked

2019. május 03. - Savaria Home

 ingatlankozvetito.jpg

Aki lakást, házat szeretne venni vagy eladni, gyakran azért vág bele maga ebbe a vállalkozásba, mert takarékoskodni akar, nem szeretne sikerdíjat fizetni ingatlanszakértőnek. Pedig egy jó közvetítővel többet spórolhatunk, mint gondolnánk.

Eladónak és vevőnek is megéri igénybe vennie egy gyakorlott szakember segítségét – mondja Szalai Katalin ingatlan tanácsadó, aki már hosszú éveket eltöltött a szakmában. Aki keres, annak elsősorban a kapcsolati tőkénk jelenthet sokat. Számos olyan eladó ingatlan van, ami nem kerül „forgalomba”, vagyis nem jelenik meg feltétlenül egy kínálatban, viszont mi tudunk róla. Ez a „ha tudsz valakit, akkor eladnám neki” elvén működő gyakorlat - meséli.

sh_szalai_katalin.jpg

Az ingatlanközvetítők nem egyszer adnak el úgy lakást vagy házat, hogy azt meg sem hirdeti a tulajdonos. A szakember a kapcsolati hálója révén tud róla egyrészt, másrészt ismeri a kereső oldalt is, tudja, ki milyen jellegű otthonra vágyik, ismeri a kondíciókat, feltételeket, igényeket. Így könnyen egymásra találhat eladó és vevő, és mindkét fél helyzeti előnyben van azokkal szemben, akik csak az interneten keresgélnek.

 Kiemelten minden netes oldalon

Volt már példa arra- meséli Katalin – hogy Oroszországból adtak megbízást nekünk egy lakás értékesítésére. A szerződést megkötöttük, lakást lefényképeztük és ki is tettük a honlapra, de valójában már a fotózás alatt eldőlt a sorsa, mert a kollégám barátja pontosan ilyen lakást keresett.

Természetesen az Internet kínálta lehetőségeket a Savaria Home is használja. Ha valaki az irodán keresztül szeretné eladni a lakását/házát, akkor az, a cég honlapja mellett felkerül minden olyan ingatlankereső oldalra – pl ingatlannet, ingatlantájoló, ingatlanbazár, jófogás – amit a legtöbben látogatnak, és a cég sokat költ arra, hogy mindig kiemelt helyen legyenek az általuk eladásra kínált ingatlanok. Más ingatlanközvetítők honlapján nem jelenik meg a Savaria Home ajánlata. A nyomtatott médiában is sokszor hirdetnek és a tapasztalataik szerint a kirakati kínálat is becsalogatja az érdeklődőket.

 Ha csak aláírni akarsz

Aki értékesíteni akar, gyakran csak azt látja, hogy mi sikerdíjért dolgozunk, nem látja azt a rengeteg munkát, ami a mögött van. Nagyon sok időt, energiát megspórolunk annak, aki velünk adja el az ingatlant, gyakorlatilag minden nyűgöt leveszünk a válláról. Profin lefotózzuk, megkötjük a megbízási szerződést, megbeszélünk minden kondíciót, feltételt és onnantól minden a mi dolgunk – mondja a tanácsadó.

Ha az eladó rábízza az értékestést az irodára, akkor gyakorlatilag csak alá kell írnia az adás-vételi szerződést. Az ingatlanközvetítő megmutatja a lakást – gyakran munkaidőn kívül, szabadnapon –, reagál a piaci helyzetre – ha hetekig nem érdeklődnek, érdemes az áron változtatni – intézi az energetikust, hitelügyeket, ügyvédet, minden papírmunkát. Ha valaki reális árat ad meg, annak akár néhány héten belül tudnak vevőt szerezni. A jó szakember profin, gyorsan és eredményesen dolgozik az ingatlanszakmában is, érdemes átgondolni, mennyit ér meg vevőnek, eladónak, hogy úgy alakuljon az üzlet, ahogyan azt szeretné.

A bejegyzés trackback címe:

https://savariahome.blog.hu/api/trackback/id/tr5814801574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása