Ingatlanpiac A-tól Z-ig

Savaria Home

Savaria Home

Drasztikus változás előtt a szombathelyi ingatlanpiac

Trendek, árak – vásárlási kisokos

2019. március 21. - Savaria Home

Hogy mi a sláger most Szombathelyen? Aki megengedheti magának, Szombathelyen főleg az újépítésű lakásokat, házakat keresi, az elmúlt évben ezt tapasztaltuk a Savaria Home-ban. Ennek fő oka, hogy rengeteg új beruházás történt, nagyon sok a szép, fiatalos, új lakás, ezek eddig hiánycikkek voltak a piacon.

irottko_utca_regi_latex_mg_8954.jpg

Nem csoda hogy kelendőek, az új otthonra vágyók szeretnének minél szebb, igényesebb lakást vagy házat, ami kényelmes és nincsenek hibái. Korábban a tégla, gázos lakások arattak – főleg az újabb építésűek - ahogy mi hívtuk az un. „beleszeretős” darabok, akkor még nem volt tele a piac ezekkel a nagy beruházásokkal.

Favorit helyek

Legtöbben Kámont, Herényt, a Nyugati városrészt, a Csónakázótó környékét, Újperintet és persze a belvárost keresik, de nagyon népszerűek a jó helyen lévő, fiatalos lakóparkok is, Oladon, Zanaton és a Keleti városrészen.

Más kérdés, hogy a négyzetméterárak ezeken a helyeken a legmagasabbak és a legjelentősebb drágulásokra is itt lehet számítani. 400.000 Forint/négyzetméter alatt már nem találni újépítésű lakást Szombathelyen, az átlagár azonban inkább a 420-440.000 Forint felé közelít 2019. tavaszán. Az elmúlt két évben több, mint 20 lakópark beruházás indult el (egy részük már be is fejeződött) Szombathelyen. Az utóbbi években a leginkább felértékelődött városrész Újperint, ahol nem csak a lakások, de a telekárak is elszaladtak, amíg 2015-ben akár 5-6 millióért is lehetett építési telket vásárolni, addig 2019-re 12 millió forint alatt ma alig találni beépítésre váró területet. A lakásvásárlók másik népszerű célpontja a belvároshoz közeli Gyöngyös-patak Lakópark, amely több ütemben épült, itt az extrát a városban egyedi geotermikus hőszivattyú rendszer jelenti. A legolcsóbban most Szombathelyen a Déli városrészen, a Pick- és az Ipartelepen vásárolható lakóház.

A használt lakások esetében nehéz belőni a drágulás mértékét, ez függ utcától, emelettől, mérettől, és az ingatlan állapotától. Annyi bizonyos, hogy míg 2014-ben egy kétszobás harmadik emeleti panel 6-7 millió Forintért kelt el, addig ma 16-17 millió Forintot is megadnak ugyanezért a lakásért a vevők. A kereslet folyamatos, elsősorban magyarok a vásárlók, de előfordul, hogy külföldről, Oroszországból, Kanadából, Afrikából, Izraelből is érkezik a vevő a Savaria Home Ingatlan Irodához.

csaladi_hazak_bartok_krt_bz_0083.jpg

A családi házak száma is Kámonban illetve Herényben nőtt meg, itt meglehetősen borsos a telkek ára és a már megépült lakóingatlanokat is egyre drágábban lehet majd megvásárolni. Ez a tendencia az újépítésű lakásokra is érvényes lesz – bárhol is épülnek. Ami jó hír, hogy a régi építésű lakótelepi árak emelkedése viszont lassulni fog kicsit. A Savaria Home portfóliójában jelenleg minden típusú ingatlan megtalálható, mindenkinek tudunk igényeinek megfelelő lakást vagy házat ajánlani.

derkovits_bz_0046.jpg

Mi várható?

Alapvetően rövidtávon nem érdemes az árak csökkenésére várni, sőt az ingatlanközvetítők szerint drasztikus változás várható a szombathelyi piacon! Érdemes minél előbb elkezdeni a keresést! Rövidesen adunk is hozzá néhány jó tippet nektek.

Itt tekintheted meg kínálatunkat, fusd át, kérlek, hátha találsz kedvedre való újépítésű eladó lakást, családi házat Szombathelyen!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://savariahome.blog.hu/api/trackback/id/tr4014706326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása